Priti's Technical Corner

February 26, 2009

Mysql Questions


Question 1:  What is my.cnf?
Answer 1:  my.cnf is configuration file for mysql. Mysql programs can read startup options from this file.

Question 2:  What is mysqldump?
Answer 2: mysqldump client is backup program which is used to dump a database or a collection of database for
backup purpose.

mysqldump [-options] db_name [tables]

Question 3: How to take up backup of entire database?
Answer 3: mysqldump db_name > backup_db.sql

Question 4:  How to dump all the database?
Answer 4:  mysqldump –all-databases > all_databases.sq

Question 5: What LOAD DATA INFILE Do?
Answer 5: It reads the rows from a text file and insert into table at very high speed.
Ex:  LOAD DATA INFILE ‘test.txt’ INTO TABLE my_table;

Advertisements

February 7, 2009

Javascript questions

Filed under: Interview — Tags: , — pritisolanki @ 5:07 am

Question 1:  What is difference between createElement() and createTextNode().
Answer 1: createElement() function will create element of type specified where as createTextNode() Creates a text node given the specified string.

Question2:  Print today’s date in javascript.
Answer 2:
var current_date=new Date();
alert(current_date.getDate());

Question3:  How to submit two forms on a single page?
Answer3:
document.forms[0].submit();
document.forms[1].submit();

Question 4: How to identify client’s browser name in javascript?
Answer 4: navigator.appName.

Question 5: What is Jquery?
Answer 5: jQuery is a lightweight JavaScript library that emphasizes interaction between JavaScript and HTML.

Question 6: How to read XML tags in javascript?
Answer 6: getelementByTagName() .

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: